Hjem / Aktiviteter / Sykkel / Sykkelruter med kartSykkelruter med kart

1. Lødingen - Øksneshamn 58 km - Raftsundet ( Øksneshamn - Hanøy)
Stigningen opp fra Lødingen til Kåringen er på 11% over 6 km. Ellers er turen mindre kuppert. Fra Kanstadbotn og hele Lødingen Vestbygd går turen langs havkanten med utsikt mot en av de vakreste skjærgårder vi har i nord-norge - 'Svellingan'. Lilla rute på kart.

2. Sortland - Hanøy 54,3 km
Lett kuppert terreng. Ønsker du en fjelltur kan vi anbefale turen opp til Møysalen fra Hennes. Grønn rute på kart.

3. Melbu - Frøskeland 76 km
Lett kuppert terreng og nydelig utsikt. Yttersida av Hadseløya er en perle, med badestopp på sandstranda på Taen. Turkis farge på kart.

4. Sortland - Bø (Hovden) 65,6 km
Bø har et fantastisk dramatisk fjellskue, og panoramisk utsikt over storhavet. Flere små lokalsamfunn med flotte sandstrender. Bøtunnelen (1612m) er belyst. Orange rute på kart.

5. Sortland - Stø 56 km
Noe stigning over Frøskelandsfjellet - ellers mindre kuppert terreng. På denne turen er det et 'must' å dra utover til Nyksund. Mellom Stø og Nyksund går den kjente 'Dronningruta' - en merka vandreløype. Rosa rute på kart.

6. Sortland - Andøy 120 km
Yttersida av Andøy er en av Vesterålens vakreste områder. Opplevelsene står i kø. Minimalt kuppert terreng. Kommende Nasjonal turistvei. Hvit rute på kart.

7. NASJONAL RUTE 1. Melbu - Andenes 143,3 km
Nasjonal sykkel rute nr 1,følger Norske kysten fra Svinesund til Nordkapp. Den er den del av The Atlantic Coast route som går fra Sarges i Portugal til Nordkapp. Total lengde på ruten er 8 186 km og er beregnet til å ta om lag 100 dager. I Vesterålen  går ruten fra Melbu til Andenes i fantastisk natur. Sort rute på kart.

Sykkelguiden koster kr 250,- og kan bestilles her Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.